Menu

Samen door het bouwproces

Bij het (ver)bouwen van een woning of bedrijfspand, komt heel wat kijken. We nemen u stap voor stap mee door het bouwproces. Een helder verhaal. Stapsgewijs. Zodat u weet wat er op uw pad gaat komen.

Hebt u een vraag?

We zijn u graag van dienst.

0184 495 489 opmaat@abbbouwgroep.nl

Stap 1 – Wensen in kaart brengen

Wat een stap! U bent klaar om te gaan bouwen of verbouwen. Voor dat u bij ons aanklopt is het handig om uw wensen en mogelijkheden in kaart te brengen. Op deze manier gaat u voorbereid het gesprek met ons aan.

Stap 2 – Kennismaking

Welkom bij ABB Op Maat! Samen nemen we uw wensen door, bespreken de mogelijkheden en geven advies. Nu we een goed beeld hebben van uw wensen, ideeën en verwachtingen, kunnen wij deze omzetten in een realistisch en helder plan.

Stap 3 – Prijsopgave

Op basis van het heldere plan maken wij een berekening die tot in detail uitgewerkt wordt in een overzichtelijke offerte. Hierin is precies beschreven welke werkzaamheden er nodig zijn voor de bouw of verbouw. Zo weet u waar u aan toe bent.

Stap 4 – Financiering rond krijgen

Het is nu van belang dat de financiering goed geregeld wordt. Uiteraard kan een financieringsspecialist u hier verder in adviseren.

Stap 5 – Definitief plan

In nauwe samenwerking maken we het ontwerp, de ideeën en wensen realiseerbaar. Dit wordt vastgezet in het bestek. Hierin zijn werkzaamheden, tekeningen, materialen en bouwtijd beschreven. Dat geeft ons richtlijnen en u inzicht.

Stap 6 – Vergunningen aanvragen

Wanneer het definitieve plan is goedgekeurd, gaan wij aan de slag met het aanvragen van de (bouw)vergunning(en). Dat kun u met een gerust hart aan ons overlaten. Wij kennen de juiste wegen, wat flink wat zorgen uit handen neemt.

Stap 7 – Heldere afspraken

We zetten samen alle afspraken op papier voordat we beginnen met de bouw. Zo zorgen we voor duidelijkheid, ook tijdens de bouw.

Stap 8 – Start bouw

De contracten zijn ondertekend; de bouw gaat van start! Wij vinden het belangrijk om tijdens de bouw regelmatig contact te hebben. Zo kunnen wij u tussentijds blijven adviseren en kunt u aangeven wanneer er plannen wijzigen.

Stap 9 – Oplevering

De bouwwerkzaamheden zijn gereed; de bouw of verbouwing is gerealiseerd. Als laatste voeren we een grondige kwaliteitscontrole uit. En wanneer alles naar wens is, nodigen we u uit voor de oplevering.

Stap 10 – Veel woonplezier!

Wat een feest! U kunt gaan genieten van uw nieuwe of verbouwde huis! Hebt u na de oplevering of jaren daarna nog vragen? U kunt altijd bij ons terecht.