Menu

Samen door het bouwproces

Bij het (ver)bouwen van een woning of bedrijfspand, komt heel wat kijken. We nemen je stap voor stap mee door het bouwproces. Een helder verhaal. Stapsgewijs. Zodat jij weet wat er op jouw pad gaat komen.

Heb je een vraag?

We zijn je graag van dienst.

0184 495 489 opmaat@abbbouwgroep.nl

 Stap 1

Wensen in kaart brengen

Wat een stap! Je bent klaar om te gaan bouwen of verbouwen. Voor dat je bij ons aanklopt is het handig om je wensen en mogelijkheden alvast in kaart te brengen. Op deze manier ga je voorbereid het gesprek met ons aan.

Stap 2

Kennismaking

Welkom bij ABB Op Maat! Samen nemen we je wensen door, bespreken de mogelijkheden en geven advies. Nu we een goed beeld hebben van jouw wensen, ideeën en verwachtingen, kunnen wij deze omzetten in een realistisch en helder plan.

 Stap 3

Prijsopgave

Op basis van het heldere plan maken wij een berekening die tot in detail uitgewerkt wordt in een overzichtelijke offerte. Hierin is precies beschreven welke werkzaamheden er nodig zijn voor de bouw of verbouw. Zo weet je waar je aan toe bent.

 Stap 4

Financiering rond krijgen

Het is nu van belang dat de financiering goed geregeld wordt. Uiteraard kan een financieringsspecialist je hier verder in adviseren.

 Stap 5

Definitief plan

In nauwe samenwerking maken we het ontwerp, de ideeën en wensen realiseerbaar. Dit wordt vastgezet in het bestek. Hierin zijn de werkzaamheden, tekeningen, materialen en bouwtijd nauwkeurig beschreven. Dat geeft ons richtlijnen en jou inzicht.

 Stap 6

Vergunningen aanvragen

Wanneer het definitieve plan is goedgekeurd, gaan wij aan de slag met het aanvragen van de (bouw)vergunning(en). Dat kun je met gerust hart aan ons overlaten. Wij kennen de juiste wegen, wat je flink wat zorgen uit handen neemt.

 Stap 7

Heldere afspraken

We zetten samen alle afspraken op papier voordat we beginnen met de bouw. Zo zorgen we voor duidelijkheid, ook tijdens de bouw.

 Stap 8

Realiseren

De contracten zijn ondertekend; nu kan voor ons het echte werk beginnen. Wij vinden het belangrijk om tijdens de bouw regelmatig contact te hebben. Zo kunnen wij je tussentijds blijven adviseren en kun jij aangeven wanneer er plannen wijzigen.

 Stap 9

Oplevering

De bouwwerkzaamheden zijn gereed; de bouw of verbouwing is gerealiseerd. Als laatste voeren we een grondige kwaliteitscontrole uit. En wanneer alles naar wens is, nodigen we je uit voor de oplevering.

 Stap 10

Veel woonplezier!

Wat een feest! Je kunt gaan genieten van je nieuwe of verbouwde huis! Heb je na de oplevering, of jaren daarna nog vragen? Je kunt altijd bij ons terecht.