Afbeelding Wonen op een schoolplein

Wonen op een schoolplein

Op een plek waar voorheen een school stond, zijn 10 woningen gerealiseerd. De woningen zijn gebouwd in vier blokken die elk hun eigen architectuurstijl hebben. Het plan bestaat uit drie starterswoningen, drie levensloopbestendige woningen en vier twee-onder-een-kapwoningen. De woningen zijn gesitueerd rondom een groenstrook waar omheen geparkeerd wordt.

De woningen zijn op basis van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) ontworpen. Dit betekent dat de kopers vanaf het prille begin bij het plan betrokken zijn. De basis is in het kavelpaspoort vastgesteld, waarin de randvoorwaarden voor de ontwikkeling staan omschreven. Vervolgens zijn de woningen qua grootte, indeling en architectuur op de wens van de kopers afgestemd.

Locatie

Noordeloos

Betreft

10 woningen op basis van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO)

Voortgang

Oplevering: eind 2022

Projectontwikkeling

Ontwerp: GUBU Architecten bna uit Rotterdam

Kopersbelgeleiding en bouw: ABB Op Maat

Vereniging

De kopers hebben een vereniging opgericht om dit mogelijk te maken. De kopersvereniging werd ondersteund door WijOntwikkelenSamen uit Beek en Donk. Het ontwerp is gemaakt door GUBU Architecten bna uit Rotterdam. ABB Op Maat heeft de kopersbegeleiding verzorgd en woningen gerealiseerd. Het project is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de gemeente Molenlanden.

Park Rietveld

In het voorjaar start ABB met het bouwen van 45 ener­gie­neu­tra­le huizen op het naastgelegen perceel, een voormalig bedrijventerrein.  Op deze plek komt het project ‘Park Rietveld’.