Afbeelding Van droom tot realiteit: Een eigen huis laten bouwen

Van droom tot realiteit: Een eigen huis laten bouwen

Heb je ooit gedroomd van het laten bouwen van een eigen huis? Een huis dat precies aansluit bij je woonwensen, dat je helemaal zelf kunt indelen en inrichten. Hoewel een huis laten bouwen een flinke klus is, ben je bij ABB Op Maat aan het juiste adres voor volledige ontzorging. Met ruim 60 jaar ervaring kennen we de valkuilen en zorgen we dat het hele proces vlekkeloos verloopt: van ontwerp tot realisatie is je huis in goede handen.

Stap voor stap bouwen aan je droom

Wil je een huis laten bouwen, dan begint het bij het hebben van een visie. Denk na over wat je echt wilt in je nieuwe huis: het aantal slaapkamers, badkamers, welke indeling, hoe staat het huis op het perceel en of er speciale functies of ruimtes aanwezig moeten zijn.

Vervolgens is het krijgen van inzicht in je financiële mogelijkheden natuurlijk een vereiste, evenals een perceel waarop je kunt bouwen. Is dat allemaal geregeld, dan is het tijd om je droom tot werkelijkheid te maken.

 

Zo weet je of de aannemer bij je past

Het vinden van de juiste aannemer is cruciaal. Je weet dat je de juiste aannemer hebt gevonden als:

 • de reputatie en referenties goed zijn
 • de referentieprojecten je aanspreken
 • je een klik voelt met de architect, deze je woonwensen begrijpt en op de juiste manier vertaalt naar een ontwerp
 • je goed begeleid wordt in de regelgeving en vergunningaanvraag
 • je het eens kunt worden over de prijs

De ervaren professionals van ABB Op Maat weten als geen ander hoeveel er komt kijken bij het laten bouwen van een huis. Je krijgt een vaste contactpersoon, die er alles aan doet om je vragen weg te nemen en je te begeleiden en adviseren in het proces. Zo bouwen we samen je nieuwe (t)huis.

 

De voordelen van een huis laten bouwen

Het laten bouwen van een huis heeft veel voordelen ten opzichte van het kopen van een bestaande woning.

  • Maatwerk: Als je zelf een huis laat bouwen, kun je het ontwerp zelf bepalen. Van de indeling van de woning, de afmetingen van elke ruimte maar ook het materiaal en de afwerking. Zo creëer je een huis dat naadloos aansluit bij je eigen smaak, behoeften en levensstijl.
  • Garantie: Aannemers bieden garantie op de constructie en materialen van nieuw gebouwde huizen. Dat zorgt voor gemoedsrust, mocht er onverwacht een probleem of defect optreden. Zo is de investering die je hebt gedaan beschermd.
  • Nieuwste bouwmethoden en technologieën: Nieuw gebouwde huizen staan erom bekend dat ze volgens de meest recente technologie en methoden worden gebouwd. Zo wordt gebruik gemaakt van energie-efficiënte materialen, waardoor ze duurzamer zijn dan bestaande woningen. Ook kan tijdens de bouw al rekening worden gehouden met toekomstige behoeften, zoals thuisautomatisering.
  • Financiële voordelen: De initiële kosten van een nieuw huis laten bouwen zijn mogelijk hoger dan het kopen van een bestaand huis, maar op de lange termijn bespaar je juist geld. Dat komt door de betere energie-efficiëntie van nieuwbouw, maar ook doordat het onderhoud kan worden geminimaliseerd door te kiezen voor onderhoudsarme materialen. Zo bouw je niet alleen je droomhuis, maar doe je ook een financieel verstandige investering.

Toekomstbestendig en duurzaam bouwen met ABB Op Maat

ABB Op Maat is de ideale keuze voor wie op zoek is naar een toekomstbestendig en duurzaam huis. Met onze focus op vakmanschap, innovatie en milieubewustzijn streven we ernaar om woningen te bouwen die niet alleen voldoen aan de behoeften van vandaag, maar ook klaar zijn voor de uitdagingen van morgen. We maken gebruik van de nieuwste technologieën en bouwmethoden om energie-efficiënte en duurzame huizen te realiseren, die niet alleen kostenbesparend zijn op lange termijn, maar ook een positieve impact hebben op het milieu. Of het nu gaat om het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, zoals zonne-energie en geothermische verwarming, of het implementeren van slimme technologieën voor energiebeheer en huisautomatisering, bij ABB Op Maat streven we ernaar om huizen te bouwen die voldoen aan de hoogste normen van comfort en kwaliteit.

 

Ben je er klaar voor om een nieuw huis te laten bouwen? Bekijk dan onze referentieprojecten, lees wat klanten over ons zeggen of neem direct contact op om vrijblijvend kennis te maken.