Menu

Renovatie of restauratie

Het pand heeft aandacht nodig. Het is toe aan renovatie of restauratie. Bij beiden herstellen we het pand voor eigentijds comfort, maar wat is nu het verschil tussen renovatie en restauratie?

Bij renovatie maken we gebruik van hedendaagse materialen en vernieuwen indien nodig een gedeelte, zodat deze weer voldoet aan huidige wensen.

Bij restauratie herstellen we het pand in oude stijl, zodat het monumentale pand zijn karakteristieke eigenschappen behoud. Daar is deskundigheid, fijngevoeligheid voor detail en respect voor de historie bij nodig. ABB Op Maat heeft ook de kennis én kunde om de juiste keuzes in materialen te maken en originele details met liefde te restaureren.

''We restaureren met oog voor de originele details.''

Specialistische kennis

Geen steen is hetzelfde. De aanpassing van iedere boog of muur vereist een specifieke aanpak. Want renoveren en restaureren dat noemen wij pas echt puur vakmanschap. En wanneer de vergunningen geregeld zijn, kunnen wij aan de slag. Met een gedegen aanpak, een duidelijk plan en de juiste partners. Het pand wordt voorzien van eigentijds comfort.  Desgewenst wordt het in de originele staat teruggebracht.

Verhalen over renovatie en restauratie

We kunnen veel vertellen over wie we zijn en hoe we werken. Maar liever delen we de ervaringen van anderen. Bekijk hun verhalen. En ontdek hoe een architect de samenwerking in een restauratieproject, en een timmerman het werken aan een renovatieproject ervaren.

Hendrik Jan Groeneweg, Groeneweg Van der Meijden Architecten, over De Boterbeurs

Lees hier het verhaal.

Timmerman Jaap over werken aan de renovatie van de zorginstelling

Lees hier het verhaal.