Afbeelding Klassieke energieneutrale woning

Klassieke energieneutrale woning

Landelijk wonen in een nieuw huis

Dit huis staat midden in een landelijke omgeving. De ruimte die dat met zich meebrengt vind je ook terug in het huis. Op de 1e verdieping zijn drie ruime slaapkamers met inloopkast en een badkamer gerealiseerd. Beneden is er een kantoor en aan de achterzijde een grote woonkamer die overloopt in de keuken.  De keuken biedt voldoende ruimte om ook te kunnen eten. Aansluitend aan de keuken is een overdekt terras om optimaal van de prachtige omgeving te kunnen genieten.

Locatie

Gorinchem

Betreft

Villabouw

Voortgang

Projectontwikkeling

ABB Op Maat

Opdrachtgever: particulier

Volledige ontzorging

Deze klassieke energieneutrale woning is van A tot Z door ABB Op Maat gerealiseerd. Volledige ontzorging voor de opdrachtgevers.

Deze opdrachtgevers wisten vooraf goed wat ze wilden. Een klassieke woning met luiken en bijzondere details, zoals de elementen rond de voordeur. Op ons verzoek zijn ze afbeeldingen gaan verzamelen van woningen die bij hen paste, een zogeheten moodboard. Vervolgens is er een programma van wensen gemaakt met daarin de elementen die zij belangrijk vinden. In samenwerking met de tekenaar is het definitieve ontwerp gemaakt, waarna ABB Op Maat de vergunningsaanvraag verzorgd heeft en de uiteindelijke bouw tot in de puntjes gerealiseerd.

Door de toepassing van de warmtepomp en de zonnepanelen hebben we een energieneutrale woning kunnen realiseren

Energieneutrale woning

In de kelder is een warmtepomp opgenomen. De warmteterugwinning is op de ventilatielucht; hierdoor is het hele pand bijzonder energiezuinig. Ook zijn er op de loods naast de nieuwe woning zonnepanelen aangebracht. Hierdoor is het hele huis volledig energieneutraal.