Afbeelding Nieuwbouw in jaren 30 stijl

Nieuwbouw in jaren 30 stijl

Deze nieuwbouw in jaren 30 stijl is gebouwd op een prachtige locatie in het buitengebied van Alblasserdam. De woning is gelegen aan het water en heeft een weids uitzicht.

De opdrachtgever heeft ABB Op Maat gevraagd voor de realisatie van het gehele traject van de nieuwbouw van de woning. ABB Op Maat heeft de opdrachtgever van A tot Z kunnen ontzorgen. Van het aandragen van de architect, het aanvragen van vergunningen tot aan de realisatie van de bouw tot in de kleinste details.

Bij de ontwikkeling van deze nieuwe woonwijk was de eis vanuit de gemeente om de jaren 30 stijl door te voeren. Bij de nieuwbouw van deze woning is dit terug te zien in de grote overstek en de bijzonder opvallende ruime voordeur. Maar ook in het materiaal,- en kleurgebruik.

Locatie

Alblasserdam

Betreft

Vrijstaande woning

Voortgang

Opgeleverd

Natuurlijke afwerking

De toepassing van beton en hout zorgen voor een natuurlijke afwerking van de woning. Dit zie je onder andere terug in de trap van grijs beton met de strakke vormgeving met alleen maar rechte zijden. De combinatie van beton met hout is ook prachtig vormgegeven in de afgewerkte badkamer.

 

Vakmanschap tot in de details

Het vakmanschap is te zien tot in de details. Zo is de voordeur een taatsdeur, ofwel pivotdeur, die zorgt voor licht, ruimte en rust. Een taatsdeur is met een scharnier verankerd in de boven- en onderzijde van de deur. Om die reden wordt deze in de vloer en het plafond gemonteerd, in plaats van in de muren. Omdat de deur draait aan scharnieren aan de boven- en onderkant draait de deur om een verticale as. Daardoor kan de deur zowel naar binnen als naar buiten draaien. Een taatsdeur zorgt voor een minimalistische look van rust en eenheid. Een opvallende binnenkomer die precisie en vakmanschap vereist.

Bijzondere overkapping

Aan de achterzijde van deze nieuwbouwwoning is een overkapping geplaatst. De overkapping is in meerdere opzichten bijzonder. Zo is het niet alleen een overkapping maar ook het balkon voor de masterbedroom. Om voldoende daglicht te behouden in de woning is er in de overkapping een lichtstraat geplaatst. De glazen wegklapbare gevel zorgt ervoor dat men ook bij koude dagen prettig buiten kan zitten. In deze details zie je het resultaat van een optimale samenwerking tussen opdrachtgever, aannemer en architect.