Afbeelding Renovatie appartementencomplex

Renovatie appartementencomplex

In opdracht van de woningcorporatie Tablis Wonen, heeft ABB Op Maat het appartementencomplex aan de Jacob Catsstraat in het centrum van Sliedrecht gerenoveerd en verduurzaamd. De opdracht is uitgevoerd namens de Windroos Bouwgroep, waar ABB Bouwgroep onderdeel van uitmaakt.

Het appartementencomplex dateert uit 1960 en bestaat uit 16 appartementen verdeeld over vier woonlagen plus een kelder. Het project is in 2020 opgeleverd en is in zes maanden tijd gerealiseerd.

Locatie

Sliedrecht

Betreft

Renovatie en restauratie

Projectontwikkeling

ABB Op Maat

Opdrachtgever: Tablis Wonen

Uitgangspunten bij de renovatie zijn verduurzamen en het verhogen van wooncomfort

Het pand is klaar voor de toekomst!

Het appartementencomplex was na 60 jaar wel toe aan een flinke opknapbeurt. Het totale complex is aangepakt en toekomstbestendig gemaakt.

De gevel van het pand is grondig gerenoveerd. Het metselwerk is gereinigd, de gevelplaten onder de raamkozijnen zijn vervangen en de isolatieschil is afgewerkt met stucwerk. Ook is de dakbedekking vernieuwd, het dak geïsoleerd en zijn alle installaties in het pand vervangen.

Om het wooncomfort van de bewoners nog meer te verhogen zijn ook de keuken, badkamer en toilet vernieuwd. Elke woning heeft een nieuwe voordeur, balkonhek, raam- en deurkozijnen. De woningen hebben na de renovatie energielabel B en ze zijn voorbereid zijn op de komst van het warmtenet in Sliedrecht.

Project Windroos

De renovatie van het appartementencomplex is onderdeel van het project Windroos. Het project Windroos omvat de gehele herontwikkeling rondom het Burgemeester Winklerplein in Sliedrecht. De Windroos Bouwgroep realiseert dit project. De komende jaren zal het plein opnieuw ingericht worden naar een levendig en volwaardig winkel- en woongebied.

Meer informatie over dit project op: https://www.windroos-sliedrecht.nl/