Afbeelding Villa met aandacht voor detail

Villa met aandacht voor detail

Deze statige woning is met veel aandacht voor detaillering ontworpen. De woning is voorzien van sierlijke details met onder andere brede overstekken en een gebogen makelaar in de topgevels. Rondom de woning zijn twee lagen hardstenen spekbanden aangebracht in een donkere kleur, een mooi detail ter verfraaiing van de gevel.

Boven de kozijnen zie je de rollagen met in het midden hardstenen sluitstenen. Boven de voordeur en garagedeur is het metselwerk uitgevoerd in boogvorm. Ter verfraaiing van de woning zijn houten gootklossen aangebracht.

De stijlvolle woning is uitgevoerd in okergele bakstenen, zuiver witte kozijnen en antracieten luiken. De voordeur, die wel 1,20 meter breed is, is eveneens in antraciet uitgevoerd.

Locatie

Dordrecht

Betreft

Particulier

Projectontwikkeling

Woningbouw, Villabouw

Duurzame maatregelen

Aan de zuidzijde van de woning (rechterzijde) is het dak bedekt met PV-panelen. Dit zijn zogenaamde ‘indak zonnepanelen’. Met een indaksysteem liggen de zonnepanelen niet bovenop de dakpannen, maar verzonken in het dak. Hierdoor is er geen hoogteverschil en vallen de zonnepanelen dus een stuk minder op.
Het dak van de veranda is eveneens voorzien van PV-panelen. In totaal beschikt de woning over maar liefst 32 panelen.
Ook beschikt de woning over een duurzame aardwarmtepomp en ligt er door de gehele woning vloerverwarming (hele begane grond inclusief garage, eerste en tweede verdieping).

We nemen een kijkje aan de binnenzijde…

Bij binnenkomst zie je direct de mooie brede trap. Een trap van wel 1,10 meter breed. De entree heeft een prachtige vide. Vanuit de entree is zowel de woonkamer als de garage bereikbaar.

De woonkamer is maar liefst 41 m2 en de keuken bijna 30 m2, waar een schiereiland het hart van de keuken vormt. De keuken beschikt over een zitraam. Je kunt hier met zijn tweeën heerlijk zitten. Je kijkt zo de prachtige tuin in onder het genot van een kopje koffie. Een fantastische plek om tot rust te komen na een dag werken.

Via de garage is de technische ruimte te bereiken waar de aardwarmtepomp is opgesteld, de 2 bronnen zijn rechts voor de woning aangebracht.

De eerste verdieping beschikt over twee slaapkamers (waarvan één slaapkamer ingericht is als kantoor) en twee badkamers. Aangrenzend aan de masterbedroom is de inloopkast bereikbaar. Ook beschikt deze verdieping over een ruime wasruimte. Deze verdieping is geheel in gebruik door het echtpaar.

Door toepassing van drie topgevels én een dakkapel is op de zolderverdieping ook nog ruimte voor drie extra ruime slaapkamers. In één van de slaapkamers is een vlizotrap aanwezig voor toegang tot de bergzolder. De zolderverdieping is een heerlijke plek waar de drie kinderen hun eigen slaapkamer hebben.

Een paar feiten op een rij…

Door het betrekken van betrouwbare partners tijdens de bouw heeft ABB gezorgd voor de realisatie van de gehele bouw, van de eerste heipaal tot het stucwerk en de verlichting aan toe.

Een paar feiten op een rij:
– De woning heeft ruim 310 m2 woonoppervlak
– De woning is gerealiseerd in 7 maanden tijd (exclusief vakantie)
– In febr. 2020 is de woning opgeleverd
– De woning heeft in samenwerking met Livingstone vorm gekregen.

Aan dit project werkten mee

Villa met aandacht voor detail

Villa met aandacht voor detail