Afbeelding ‘Mijn dag is vol en veelzijdig’

‘Mijn dag is vol en veelzijdig’

Met het huizentekort waar we in Nederland momenteel mee kampen is het beroep van timmerman één van de belangrijkste. Zonder timmerlieden immers geen huizen om in te wonen, geen kantoren om in te werken en geen cafés en restaurants om iets te eten of drinken. Kortom, zonder timmerlieden zou Nederland kaal en onbebouwd zijn. Daarom word je als goede timmerman ook enorm gewaardeerd. Eén van de timmermannen die Nederland rijk is en door ABB enorm wordt gewaardeerd is Stefan. Hieronder zijn verhaal.

Het vak timmerman

Stefan werkt inmiddels bijna 20 jaar bij ABB en heeft een brede kennis van het timmervak. Zijn taken bestaan onder andere uit vloerbewerkingen, profielen stellen voor trappen, voorbereidingen voor stukadoors, tegelzetters en andere partijen treffen, vensterbanken leggen, de bouwplaats veilig stellen, andere werkzaamheden om de voortgang in erin te houden, en ga zo maar door. Een dag van Stefan is vol en veelzijdig.

Een geslaagde dag

Voor Stefan is het een geslaagde dag als hij lekker kan werken aan zijn takenpakket die hij zelf heeft ingepland. Klaar staan voor de uitvoerder vindt hij heel belangrijk! Hij werkt graag met kranen, en gaat zware werkzaamheden niet uit de weg (de sportschool is echt niet meer nodig met deze functie!). Bovendien vindt hij uitdagende of hoge klussen en vies worden geen probleem.

De sfeer op de bouw

Als we Stefan vragen hoe hij de sfeer op de bouw ervaart, geeft hij aan dat deze erg goed is! “Er wordt altijd gelachen. Geintje zit er ook altijd bij. Maar serieus kunnen we ook zijn. We hebben alles voor elkaar over. En staan altijd klaar voor elkaar.” Verder geeft hij aan dat hij het belangrijk vindt dat je je verhaal bij elkaar kwijt kan, of het nu goed is of slecht. Daar is hij heel blij mee. Hij stapt daarom nog steeds iedere dag met veel plezier uit zijn bed om aan zijn werkdag te beginnen.

ABB als werkgever

Stefan werkt al weer een behoorlijke tijd bij ABB en vindt het leuk om te zien dat ABB groeit. Zo geeft hij aan dat er de afgelopen jaren steeds meer reclame wordt gemaakt voor het bedrijf waar hij met plezier voor werkt. Want hij is blij met zijn werkgever. Die bekendheid is dan leuk. Hij is namelijk trots op de mooie wijken die ABB bouwt. Vooral in de snelle tijd waarin ABB dat voor elkaar krijgt. In vergelijking met andere bedrijven vindt hij ABB zeer snel. Dat komt volgens hem door de goede samenwerking en fijne sfeer binnen het bedrijf.

Hij geeft aan dat ABB in zijn behoeften voorziet, hij heeft goede werkkleding en goed gereedschap tot zijn beschikking.

Stefan is lovend over ABB. “ABB Bouwgroep is een super leuk bedrijf om voor te werken. Kenmerkend is dat iedereen voor elkaar klaarstaat. We gaan geen uitdaging uit de weg. Hoogbouw, laagbouw, casco, nieuwbouw, renovatie: we doen alles!”

Gewoon een super bedrijf waar ik elke dag met passie voor werk.

Een feestje met elkaar!

“Collega’s gaan goed met elkaar om er is altijd tijd voor een praatje.” Wat er dan zoal besproken wordt? Hoe het thuis gaat, hoe het op het werk gaat. Zulk soort dingen. “ABB organiseert ook regelmatig feestjes. Daar zijn dan alle ABB’er. Niet alleen de mensen met wie je dagelijks samenwerkt. Iedereen praat dan met elkaar, het is altijd gezellig. Met teamdagen leren we elkaar bovendien beter kennen, deze dagen zijn erg leuk.”

“ABB denkt ook altijd aan je als persoon. Met Pasen, in de zomer, met Sinterklaas, met kerst: we krijgen altijd weer wat leuks. En er wordt altijd aan iedereen gedacht. Zelfs met geboortes, trouwerijen of als je ziek bent. Bij ABB ben je een mens. Geen nummer. Iemand die er toe doet. Gewoon een super bedrijf waar ik elke dag met passie voor werk.”

“Gewoon een super bedrijf waar ik elke dag met passie voor werk.”

Ervaringen