Afbeelding Renovatie Distilleerderij Rutte

Renovatie Distilleerderij Rutte

Distilleerderij Rutte in Dordrecht is gebouwd in 1872. Het is een waar begrip in Dordrecht. Je voelt de historie en de verhalen van het pand zodra je binnenstapt. In de afgelopen jaren heeft ABB Op Maat veel restauratie- en renovatiewerkzaamheden uitgevoerd. De oorspronkelijke staat van het pand is overal behouden gebleven. Een bijzonder project waarin onze vakmanschap goed tot uiting komt.

Op de plek waar nu de winkel is gevestigd, is de heer Simon Rutte ooit begonnen met het distilleren van drank. Met haar bijna 150 jaar is deze distilleerderij een van de oudste in Nederland, waar vijf generaties distillateurs hebben gewerkt. Ondanks dat de distilleerderij inmiddels niet meer door de familie Rutte in eigendom is, worden de oude recepten nog steeds gebruikt.

 

In ere hersteld

ABB Op Maat heeft veel restauratie- en renovatiewerkzaamheden uitgevoerd. De gevel is grotendeels gerestaureerd, waarbij herstelwerkzaamheden plaatsvonden aan het lood- en metselwerk. Er zijn diverse deur- en raamkozijnen vervangen. Ook op het dak zijn restauraties uitgevoerd.

Op de begane grond is de indeling gewijzigd en zijn de productieruimte, laboratorium, keuken en doorgang naar experimenteer ruimte aangepast.

De eerste verdieping heeft een doorgang gekregen naar de zolder, het keukenblok is vervangen, de lambrisering is vernieuwd en er is een nieuw toilet geplaatst.

Mooie detail is dat alle meubilair binnen op maat is gemaakt in de oude stijl.

Locatie

Dordrecht

Betreft

Distilleerderij Rutte

Voortgang

Opgeleverd

Projectontwikkeling

ABB Op Maat