Afbeelding Restauratie woonboerderij

Restauratie woonboerderij

Timmerman en leermeester Ruud is al jaren met veel plezier werkzaam bij ABB op Maat, waar hard gewerkt wordt aan allerlei projecten. Maar één project waar hij samen met ABB Op Maat aan werkte, was wel heel bijzonder.

‘Ik heb een oude monumentale boerderij uit 1575 waar ik samen met mijn gezin en mijn zwager woon. Samen met de collega’s van ABB Op Maat hebben we de boerderij helemaal gerestaureerd. Het was heel speciaal om daar samen aan te werken. Het zegt ook wel wat dat je hier je eigen bedrijf voor uitkiest. Voor jezelf wil je natuurlijk niks minder dan het beste. Dus de keuze voor ABB Op Maat als bouwbedrijf was snel gemaakt. Ik vertrouw op de kennis en kunde van mijn collega’s. Ik weet dat zij met hart en ziel gaan voor het beste resultaat én het vakmanschap in huis hebben’.

Locatie

Hei- en Boeicop

Betreft

Particulier

Projectontwikkeling

Renovatie en restauratie

Restauratie van het dak tot aan de tegels

De werkzaamheden bestonden onder andere uit het bouwen van een nieuw dak. Het is een schroefdak geworden wat het rietdekken een stuk makkelijker maakt. Ook de schoorsteen hebben we verstevigd met een ijzeren framewerk. Dit soort werkzaamheden is echt maatwerk waar veel vakmanschap aan te pas komt. ‘ABB Op maat heeft veel ervaring met maatwerk klussen. Daarnaast is er veel aan de afwerking gedaan, deuren ingehangen en bijvoorbeeld de ouderwetse stijl teruggebracht achter de schouw met zogenaamde schildpadtegeltjes.’ Ik ben erg tevreden met het eindresultaat. Voor een volgende klus zou ik weer ABB Op Maat inschakelen’.

Bij ABB Op Maat werken we regelmatig aan de restauratie van monumentale panden.