Menu

Bijzonder buitenhuis

Daglicht en zon zijn prominent aanwezig in dit bijzondere dijkhuis in het Groene Hart.  De binnenruimte voelt daarom als onderdeel van het landschap. Buiten voegen de gebouwvorm en het gevelmateriaal – cortenstaal – zich ook naar het gevarieerde polderlandschap.

Een uitzonderlijk project waar ABB Op Maat (voorheen Aannemingsbedrijf Panco) met passie voor het vak aan mocht bouwen. Deze woning hebben we gerealiseerd in samenwerking met Bouwbedrijf Kon uit Goudriaan.

Uniek ontwerp

Architectenbureau Mirck Architecture heeft dit unieke exemplaar van een ‘Daylighthouse’ ontworpen. De aandacht voor gezonder leven groeit; daglicht kan daar een grote bijdrage aan leveren. Dit huis is een voorbeeld van optimale toepassing van de kwaliteit van daglicht.

Het buitenhuis ligt op een dijk in het Groene Hart van Nederland. De hoge plek geeft uitzicht op waters, polders, een natuurgebied en een oude boerderij. De woonruimte is bovendijks, licht en open. Uitzicht en oriëntatie waren doorslaggevend voor de ruimtevormen en openingen. Het resultaat is een weids panorama op het zuiden en een inpandige serre op het noorden.

Bouwen met vakmanschap

De toepassing van de unieke materialen en bouwprocessen in dit project vergen veel vakmanschap. De benedendijkse ruimte is van schoonbeton. De betonnen constructie van de ronde wand en betonnen uitwaaierende trap in beton waren unieke details waar de vakmannen van ABB Op Maat graag mee aan de slag gingen.

Een andere uitdaging was de combinatie van constructie en afwerking tegelijkertijd in het bouwproces. Dit is uitzonderlijk, maar in dit project zowel bij de vloer en het glaswerk toegepast. Het glaswerk loopt van de vloer door tot aan het plafon. In dit gehele project zijn hoogwaardige materialen gebruikt. Er is goed geluisterd naar de specifieke wensen van de opdrachtgever en architect. De vertaling hiervan in het bouwen van de woning, hebben ervoor gezorgd dat het een prachtige woon- en werkruimte is die volledig voldoet aan de wensen en verwachtingen van de opdrachtgever.

Fotografie: Katja Effting

''De toepassing van unieke materialen en bouwprocessen in dit project vergden veel vakmanschap.''