Menu

Renovatie Witte Huis

Op het Raadhuisplein in Pijnacker staat het voormalige gemeentehuis het ‘Witte Huis’. Het bestaande pand is in zijn geheel gehandhaafd, maar er heeft een grondige renovatie plaatsgevonden. De gevel is hersteld en ook zijn de technische installaties compleet vernieuwd. Aan weerszijde van het bestaande pand zijn kenmerkende uit glas opgetrokken paviljoens gerealiseerd. De bestaande gevels zijn hier met zijn raamcontouren nog goed zichtbaar.

Het gebouw is in gebruik genomen door een horecagelegenheid. Het unieke aan het Witte Huis is dat er ook nog een trouwzaal aanwezig is, wat de oorspronkelijke functie van het Witte Huis in stand houdt. Naast de trouwzaal en het restaurant beschikt het gebouw over een aantal vergaderzalen.

Onderdeel van centrumplan Ackershof

De renovatie van het Witte Huis maakt onderdeel uit van het centrumplan ‘Ackershof’, die door ABB Bouwgroep gerealiseerd is. Naast de renovatie is ook de tweede fase opgeleverd: de realisatie van de parkeergarage, 108 appartementen en 5.500 m² commerciële ruimte. De laatste twee bouwdelen omvatten 3.000 m² commerciële ruimte en 50 appartementen.
In de ontwikkeling worden de karakteristieke oudbouw en de moderne nieuwbouw harmonieus verbonden. De architectuur past naadloos in de bestaande omgeving.

Meer informatie over Ackershof: https://www.abbbouwgroep.nl/projecten/ackershof/

''De karakteristieke oudbouw en de moderne nieuwbouw worden harmonieus verbonden.''